vrijdag 23 augustus 2013

Dankzij EU miljonair in MarokkoDonderdag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de verlaging van uitkeringen ('woonlandsbeginsel') die naar Marokko en Turkije worden overgemaakt in strijd is met internationale verdragen. Elf Turkse en Marokkaanse weduwen krijgen hun nabestaandenuitkering alsnog uitbetaald op het oude niveau plus rente, en met terugwerkende kracht. Dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor tienduizenden andere uitkeringen.

De verlaging had te maken met de verschillen in koopkracht, in bijvoorbeeld Marokko. De kosten van levensonderhoud in Marokko liggen natuurlijk op een totaal andere niveau dan de kosten voor levensonderhoud in Nederland. Het bedrag van deze uitkering is echter wel gebaseerd op de kosten voor levensonderhoud in Nederland, plus nog een royaal extraatje voor de kopvodden wonend in Turkije en Marokko.

Het bedrag van een Anw uitkering voor een Nederlandse weduwe ligt gemiddeld rond de 883 euro per maand. Een Marokkaans, ongeschoolde kopvod vertelde gisteren trots dat zij maar liefst 1400 euro per maand (wezentoelage erbij??) overgemaakt krijgt vanuit Nederland.


Als we alles even in de juiste verhoudingen bekijken, gezien de koopkracht in de bergen van Marokko dan is het even schrikken. Een minimum maandloon in Marokko ligt rond de 180 euro! Een minimum jaarloon ligt rond de 2100 euro! Dus U kunt  nagaan hoe royaal deze ongeschoolde nietsnutten kunnen leven in de bergen van Marokko, met een uitkering van maar liefst 1400 euro per maand. In Marokko wordt voor gemiddeld 300 euro per maand een compleet gezin onderhouden. Deze Marokkaanse weduwen zijn dus dankzij een Nederlandse uitkering in één klap 'miljonair' geworden.

Geen woord Nederlands praten maar slapend miljonair worden met dank aan Nederland

De vraag is nu, wat bezielde deze rechter om het woonlandsbeginsel te negeren? Is dit niet een vorm van haatzaaien naar de oorspronkelijke inwoners van Nederland? Nee natuurlijk niet, het is pas 'haatzaaien' als je deze feiten aan het licht brengt natuurlijk (linkslogica).

Wie betaalde 'rode Lotje' om deze procedure op te starten? Allah? (check reacties)


Bedankt Europa! Het is hoog tijd!