zaterdag 28 juli 2012

"Wij nemen de boel over"

Op straat lopen, niet vrij zijn, je niet lekker voelen in je eigen (Westerse) kleding, oogcontact vermijden, ipod op je oren om alle beledigingen niet aan te hoeven horen.

Dit is de formule voor als u door een multiculturele straat loopt vol met Arabische verrijkingen. Maar maakt u geen zorgen het zijn maar 9 van de 10 keer islamitisch opgewonden standjes, dus er is altijd nog 1 op de 10 aanwezig die nog wel normaal kan doen.

De schokkende ervaringen van Sofie Peeters die dit elke dag weer opnieuw mee moest maken in haar stad Brussel, waar zij ondertussen alweer uit weggevlucht is. Hier in Nederland is dit niets anders en de Arabische verrijkingen legitimeren hun gedrag ook uit een of andere ideologie en de daarruit voortvloeiende cultuur waar u als "racist" niets over mag zeggen natuurlijk. Hier maken wij ons liever druk om een buschauffeur die toevallig een keer doorrijdt als de wachtende passagier dan ook een kopvodje draagt.

De documentairemaakster Peeters die over haar ervaringen een docu. "Femme de la Rue" deed uitgebreid verslag bij Canvas.


Update 29-07: Boetes voor moslims in Brussel, maar we moeten niet gaan stigmatiseren! LOL
Update 1-08:  Moslims: ze vroeg er zelf om.