zondag 24 maart 2013

Nieuw! Het 'scheidsrechterprobleem'

Je verwacht het niet, het is bijna weer 10 dagen geleden dat er geweld en een zware mishandeling plaats vond rondom de 'Nederlandse' voetbalvelden.

Gisteren werden de rollen van 'respect' even omgedraaid. Dit keer pakte de scheidsrechter van de Haagse Marokkaanse Club  H.M.C.  Chabab een ouder aan de zijlijn bij de keel vast, deelde een kopstoot uit en vertelde hem in gebrekkig Nederlands dat hij zijn grote muil moest houden.

H.M.C. Chabab ontkent alles en de scheidsrechter trekt zich terug in de slachtofferrol (doen ze anders nooit) en heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Alle respect voor voetbalvereniging H.M.C. Chabab overigens. Een voetbalclub opzetten uitsluitend voor Marokkanen, je moet het maar kunnen verzinnen. En ...je moet het ook maar kunnen financieren. Oh wacht, hier heeft de gemeente Den-Haag (geen plaats in Marokko overigens) natuurlijk voor gezorgd in de vorm van een flinke zak subsidie.

Doel van dit subsidiegeintje? "In een Proeftuin werkt een vereniging of cluster van verenigingen proefondervindelijk aan vernieuwing van het sportaanbod, dat aansluit op de wensen en behoefte van potentiële sporters." 

Wat zijn die behoeften dan van deze sporters? Nou dit is 'sportieve inburgering' en nou niet gelijk denken 'inburgeren in Nederland',  nee inburgeren in Marokko in Nederland op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. H.M.C. verzorgt namelijk 'ARABISCHE LESSEN' voor hun leden, daar ga je beter van voetballen en participeren in Nederland toch?

Overigens voor de definitieve vaststelling van het werkelijke daderprofiel in deze zaak kunt u hier nog even ouderwets een kansberekening doen.

 Dit land kan zoveel beter.


Update 25-03: Haagse Marokkaanse Club Chabab geschorst door de KNVB