maandag 13 februari 2012

#PvdA wilde Oostblokkers repatriëren

Een flinke botsing vorige week donderdagavond tussen PvdA-europarlementariër Berman en PVV-Kamerlid Bontes over het meldpunt dat de PVV heeft geopend om te klagen over overlast van Polen, Roemenen en Bulgaren. Bontes voelde zich zeer beledigd door de kritiek van Berman. Zie hieronder het fragment.

Maar is deze meneer Berman nu echt lid van de 'Socialistische' partij waarvan een Haagse PvdA wethouder eerder zei:

"We moeten Oost-Europese werk- en daklozen repatriëren. Het zijn er teveel en ze zorgen in toenemende mate voor overlast."

Is deze meneer Berman nu echt lid van de 'Socialistische' partij waarvan een andere Haags PvdA wethouder Rabin Baldewsingh eerder stelling nam tegen Oost-Europeanen op deze wijze:

 "Laat ik het populistisch zeggen; deze stad krijgt een tsunami van Oost-Europese arbeidsmigranten te verwerken.(-) Individueel heb ik niets tegen ze, maar het zijn er zo enorm veel." In Den Haag is het aantal Oost-Europeanen dat hulp zoekt bij het Leger des Heils in drie jaar tijd verzesvoudigd; van 100 naar 600. Volgens Norder is het een probleem dat veel werkeloze Polen niet terug naar huis gaan.

of deze uitspraak:

"Volgens Norder zorgen ook mensen zonder werk voor problemen.' Zelfs als arbeidsmigranten hier aan de grond zitten, gaan ze dus niet terug naar huis. Daar is de schande van mislukte avontuur te groot." 

Is deze meneer Berman nu echt lid van de 'Socialistische' partij waarvan voormalig fractievoorzitter Mariette Hamer pleitte:

dat haar partij geen open grenzen voor Roemeense en Bulgaarse werknemers wenst omdat het openstellen van de grenzen voor Polen vooral negatieve gevolgen heeft gehad. 

Zie hier het gelijk van de PVV toegelicht door  PvdA bestuurders. Wie had  deze ironie kunnen bedenken als je nu de recente botsing tussen de PVV en PvdA in de Tweede kamer bekijkt? Selectieve verontwaardiging en hypocrisie vieren weer eens hoogtij in de linkse kerk en nu gaat de PvdA de PVV even de les lezen over "discriminatie"  en "wegzetten van bevolkingsgroepen". Waar waren al die klagende ambassadeurs toen?  Waar was PvdA-er Berman toen?

Tja, die branden hun vingers liever niet aan het feest van de Oostblokkers.

Zum Kotzen!


Update 13-2: PvdA lid Timmermans laat zijn krokodillentranen ook weer eens vloeien.