dinsdag 14 februari 2012

SP: Melden die Polen!

Wij zijn begonnen met een inventarisatie van concurrentievervalsing op de arbeidsmarkt die wordt veroorzaakt door de toestroom van Polen en andere Oost-Europeanen.

Hun massale komst en behandeling werkt ontwrichtend: de Polen worden uitgebuit, Nederlandse werknemers worden verdrongen, en kleine ondernemingen en zelfstandigen worden steeds vaker uit de markt geduwd. Wij willen helder zicht op de problemen die worden veroorzaakt door de extreme liberalisering van de arbeidsmarkt.

Enkele voorbeelden waarop wij zijn gestuit:
  • Een transportbedrijf heeft een personeelsstop voor Nederlandse chauffeurs, maar heeft in zes jaar tijd wel 1100 Poolse chauffeurs in dienst genomen.
  • Een tuinbouwbedrijf betaalt 30 Polen 200 euro per maand, een vijfde van het Nederlandse minimumloon.
  • Een aannemer heeft tekeningen en een offerte gemaakt voor de verbouwing van een woonhuis in Leiden. Als hij poolshoogte gaat nemen, ziet hij vijf Polen aan de hand van zijn tekeningen het werk uitvoeren. 
Links Nederland staat al heel de week al op hun achterste poten te stuiteren omdat de PVV het 'Moe-landers' meldpunt heeft gelanceerd. Nadat we gisteren de selectieve verontwaardiging van de PvdA roergangers hadden aangetoond, is het vandaag de beurt aan SP. Want bovenstaande tekst is niet afkomstig van de PVV, dit meldpunt 'concurrentievervalsing van Oost-Europeanen' komt van de Socialistische Partij zoals hier is te vinden. 

"Meld hier gevallen van concurrentievervalsing op de arbeidsmarkt die wordt veroorzaakt door de toestroom van Polen en andere Oost-Europeanen"

Hoor ik daar iemand iets zeggen over "discriminatie"? 

Ohnee wacht, het is de partij van Emile Roemer maar. Links mag alles en rechts moet zijn bek houden. Welkom in de linkse heilstaat der Nederlanden/ EUSSR.


Update 16.45: HP de Tijd is ook wakker geworden
Update 17.17: Ook Geenstijl is nu wakker.
Update 15-2: Feiten over Polen.
Update 16-2: Syp Wynia: "Wat een hypocrisie van links":