zondag 9 september 2012

#PvdA en hun 'eerlijke' verhaal

"Ik ben Diederik Samsom en ik sta voor een eerlijk en sociaal verhaal, dus geen bezuinigingen op het PGB want die raken de gewone gezinnen" .... dit horen we Diederik nu ongeveer 6 x per uur op diverse radiostations zeggen de laatste dagen.

Laten we eens kijken naar het 'eerlijke' verhaal van de PvdA inzake de bezuinigingen op de AWBZ waaruit het PGB (persoonsgebonden budget) betaald wordt.

Het was volgens de PvdA een grote SCHANDE dat kabinet Rutte I ging bezuinigen op de PGB, die nieuwe maatregelen moesten direct van tafel van Job Cohen (kent u hem nog?).

Flink wat protest ("het moet socialer") tegen deze onmenselijke maatregelen van dat guurrrechtse kabinet Rutte met gedoogpartner Geert Wilders. 

Maar wacht eens even. Kabinet Balkenende IV met de PvdA in de regering. Wie bezuinigde toen even snoeihard 800 miljoen eurootjes op de AWBZ en dus het PGB? Staatssecretaris Bussemaker van de PvdA kent u haar nog?

"Bussemaker vindt dat er te veel mensen een pgb gebruiken voor wie dat niet is bedoeld".

Zoals hier te lezen valt.

Was dit ook niet de achterliggende gedachte van Kabinet Rutte I waar tegen de PvdA zo in verzet kwam verleden jaar? In 2008 konden ouders hun kinderen niet eens meer meenemen naar een kinderboerderij dankzij de draconische bezuinigingen die de Staatssecretaris van de PvdA even snel door de Tweede Kamer wilde drukken.

Uit het archief:

"Per Saldo is niet de enige instantie die bezorgd is. Ook sommige zorgboerderijen zijn bezorgd over hun toekomst. Kinderen met een persoonsgebonden budget kunnen naar zo'n boerderij toe voor ontspanning, ook met het doel om de gezinnen van deze kinderen verlichting te bieden in de gezinssituatie."

En wat lezen we nu in 2012 op blz. 45 van hun huichelachtige verkiezingsprogramma:

"De inzet van het persoonsgebonden budget (pgb) blijft als mogelijkheid behouden. Dit stelt mensen in staat om zelf, veelal in hun directe omgeving, de zorg te kiezen die zij willen"

Om weer een wit voetje te halen bij hun allochtone achterban verteld de PvdA ook niet het eerlijke verhaal. Want wat lezen we op blz. 32 in het PvdA verkiezingsprogramma 2012:

"Rechten van oude migranten zijn door het vorige Kabinet op tal van fronten aangetast. De discriminerende maatregel in de AWBZ van het vorige Kabinet draaien we terug." 

Huilie huilie over de arme migranten die toch zo hard geraakt zijn door boze ome Geert die dat guurrechtse kabinet gedoogde. Maar wacht eens even.  Bezuinigingen op de AWBZ die migranten fors raakt? He daar heb je die PvdA Staatssecretaris Bussemaker weer die de 'discriminerende bezuinigingen'  nota bene zelf initieerde. Hier!

Even los van alle doelstellingen van deze bezuinigingen, het gaat om de hypocrisie en het rad wat voor de ogen van het PvdA stemvee gedraaid wordt door Samsom en zijn slinkse kornuiten.


Het eerlijke verhaal? Dat is niet aan de populisten van de PvdA besteed.