vrijdag 16 maart 2012

Volkert klaar voor Project II

Gisteren was dan eindelijk het gesprek tussen de neef van Pim Fortuyn met de linkse held Volkert van der Graaf te horen in het programma "Edwin zoekt Fortuyn".

Conclusie: ijskoud, overtuigd van zijn eigen gelijk (typisch links) en totaal geen spijt van zijn daad. Zal hij het nog een keer doen? Daar kwam geen directe afwijzing op, dus trek Uw conclusie.
Vandaag is de 'chauffeur van Pim' Hans Smolder (destijds ook velen malen bedreigd door linkse Nazi's) een petitie gestart om de 1/3 strafkorting van Volkert zijn straf te voorkomen. Links cultuurrelativist Frans Bauduin gaf Volkert 10 jaar geleden bruto slechts een gevangenisstraf van 18 jaar waar netto 12 jaar van overblijft. Volgens Bauduin was de daad van Volkert slechts een enkele moord, is Volkert niet gevaarlijk en heeft Volkert  de democratische rechtsorde totaal niet verstoord (gotspe!).  Tja, een potentieel Minister President een week voor de verkiezingen afschieten verstoord de democratische rechtsstaat niet volgens deze links 'intellectueel' uit de rechterlijke macht. Weet U wie de democratische rechtsorde bedreigd? Dat doet een democratisch gekozen partij. Ja hunnie!

Ik begrijp dit initiatief van Hans volkomen, echter zie ik ook een dilemma. Want wat is nu een grotere straf voor Volkert? Op de veilige BIBA afdeling in Scheveningen zitten naast zijn moestuintje, of geen seconde rust meer hebben in de vrije samenleving buiten de gevangenismuren?

Het erelid van Groenlinks Volkert schijt nu al in zijn broek bij de gedachte dat hij vrij komt. Hij wordt namelijk 'gedemoniseerd' en er wordt 'haat gezaaid' jegens zijn persoontje. De wereld op zijn kop (ook typisch links). Eigenlijk zouden we Volkert vandaag al vrij moeten laten en hem teruggeven aan het volk.

Al weten we dat het toch niets uit gaat maken, maar laten we die petitie toch maar gewoon ondertekenen. Al is het alleen maar om een signaal af te geven. En mocht het wonderbaarlijk toch zo zijn dat de petitie iets positiefs op gaat leveren en Volkert zonder strafkorting toch nog eens 6 jaar langer weg moet rotten in zijn cel, is dat ook goed. Want over 6 jaar zijn wij hem nog steeds niet vergeten.Update 2012: de moordenaar van 1,5 miljoen stemmen is overgeplaatst naar p.i.  Zwolle