zaterdag 10 december 2011

De wanhoop van links

Linkse tante Peetoom van het CDA, bereidt zich voor op een eventuele val van het kabinet CDA-VVD.

Bij links Nederland blijft het hopen en wanhopig hopen dat dit kabinet valt. Elke welgevallige uitspraak wordt dan ook breed uitgemeten, Koppejan en Ferrier die keer op keer "te zacht" blijken te zijn. Maar het wanhopig "hopen" blijft.

Leers is zelfs met 100 Mauro's niet van zijn stuk te brengen. Ook als blijkt dat de naam Mauro niet juist is en de leeftijd ook iets anders als verondersteld. Nep, dus. Ontmaskerd!

Aanvallen op Verhagen mislukken, omdat deze kuitenbijter ( Wouter Bos weet er alles van)  weet wat hij wil. Hij bijt van zich af en is soms is vals grommen al voldoende om iedereen weer in het hok te jagen.

Aanvallen op de PVV leveren deze partij alleen meer meer zetels op en uiteraard de gratis media aandacht. De PVV is geen dag uit de media. Heeft revolutionair gepresteerd, 24 zetels, en vertegenwoordigt in alle provincies, schitterende en groeiend in alle polls.

Donner laat de zoveelste links Fitna discussie in de kiem smoren, door de linkse oppositie in het parlement te vergelijken met een "poppenkast". Dat het kletsen uit de "nekharen" weer ruimschoots voorhanden is voor de linkse oppositie.

Dan had de PvdA gehoopt dat Rutte met een vergaande verdragsvernadering uit Europa zou komen om dan op hoge toon nieuwe verkiezingen te eisen. Maar het wordt weer heel stil rond deze hoge toon. Ook mislukt.

Rutte loopt over Cohen heen

De slimme Rutte bagatelliseert de tweeledige eis ( meer hervormingen en daarna verkiezingen) van de linkse oppositie en weet behendig de kikkers weer in de kruiwagen te houden door er slim een netje over te leggen. Uitvoeren en aanscherpen van bestaande verdragen ( slim, slim en nog eens slim).

Ook zal het CDA nieuwe verkiezingen willen voorkomen, een abrupte crisis brengt de partij nog meer ellende, minder zetels en minder macht. Dat minder macht dat telt, nu Verhagen door een slimme zet het CDA weer in het middelpunt van de macht bracht. Geholpen dor een mindere slimme zet van Cohen om "rechts" voorrang te geven tijdens de onderhandelingen vorig jaar.

De voorzitter van het CDA Peetoom mag wat brullen en wat schoten voor de boeg willen afgeven, met als uiteindelijk resultaat dat het CDA zich zelf in de voet schiet. Veel geschreeuw en weing wol....

Het is brullen en schreeuwen voor Jan Publiek en voor de overgeleven kiezers. Vaak zijn deze uitspraken voorlopers van nog slechtere polls en het zal blijken dat het CDA nog meer in de "min" zit en de PVV en VVD weer plussen.

Dit kabinet is nog lang niet uitgeregeerd, gewoon om je vingers bij af te likken.
Jammer voor het linkse smaldeel, men had op het moment supreme beter moeten weten.


By: Drammer