maandag 23 januari 2012

Eén SP zwaluw

De SP is in de wolken. Het geluk van dit moment? De peilingen van de Hond moeten dan ook nog even drie lange jaren worden vastgehouden. Want we hebben de congressen van de PvdA en CDA gezien dit weekend.

We weten hoe de vlag daar er bij hangt. Hoe erg Cohen ook schreeuwt om nieuwe verkiezingen, het is niets meer dan een formele wanhoopskreet.

Tijdens het congres maakte Cohen ook nog een zoveelste strategische fout; "Rutte bekijk het maar", met dit statement wilde Job kenbaar maken dat hij de minderheidsregering van VVD en CDA niet meer zou helpen als zij geen meerderheid hebben met de PVV. Als Cohen (inclusief zijn spindoctors) ook maar even langer hierover hadden nagedacht, konden zij misschien nog inzien dat zij door deze 'dichte deur' de VVD en het CDA juist nog verder in de armen van de PVV drijven en de PVV hierdoor nog meer invloed gaat krijgen in de gedoogconstructie.

Het is kommer en kwel bij de z.g. midden partijen en dat maakt Roemer ook duidelijk; verkiezingen komen er voorlopig niet, de regeringspartijen VVD en PVV en CDA werken zeer goed samen. Te goed om een crisis te maken of willen veroorzaken. De VVD en PVV en CDA kunnen voldoende van hun partijprogramma verwezenlijken. Ja ook de PVV, hoe zeer de eeuwige keffertjes aan de zijlijn van de SP ook blijven hameren op het 'verbreken van verkiezingsbeloften' van de PVV.

Tijdens het periodieke SP commentaar m.b.t. de 'verkiezingsbeloften van de PVV', maakte Emile Roemer vandaag ook weer een epische fout. Hij beweert hier: "ook zouden PVV'ers zien dat het kabinet 'heel veel niet durft'. Roemer wijst daarbij op het aanpakken van de hypotheek-renteaftrek". Tja meneer Roemer, de verkiezingsbelofte van de PVV is nu juist dat de hypotheekrenteaftrek onaangetast zou blijven...al jaaaaaaren!  Naast populistisch gebrul begint onze SP demagoog nu ook al hilarische, inhoudelijke slippertjes te maken.

Zit Nederland te wachten op nieuwe verkiezingen? Ik betwijfel het, de tijd de crisis van de Euro en economie en huizenmarkt vraagt de opperste aandacht.


Tijd hebben de politieke partijen nodig, om weer orde op zaken te stellen, weer nieuwe leiders, nieuwe politici te zoeken, nieuw aansprekende partijprogramma's te bedenken. Het CDA en PvdA zijn er de komende drie jaren nog erg druk mee.

Dat maakt de winst in de polls van "de Hond" tot een dooddoener, een leukmakertje voor de SP maar niemand kan daar wat mee. Dus iedereen gaat weer over tot de orde van de dag, over drie jaar ziet de wereld er weer heel anders uit.

Voor de PVV is het verhaal ook nog even anders, de PVV heeft er alles voor over om links uit de regering te houden. Als dit dan de prijs zou zijn op dit moment? So What? Nederland is daar mee gebaat. Aan een nog meer schulden makende overheid die ook nog meer gratis geld gaat uitdelen en de werkende klasse discrimineert zit niemand te wachten, zeker niet in crisis tijd.

Over drie jaar ziet de wereld er weer heel anders uit. Misschien hebben we dan wel een Neuro of de Hollandse gulden als enig en wettig betaalmiddel en gaan we verder met een EEG. De tijd zal het leren. Voor de SP geldt: een zwaluw maakt nog geen zomer. Door meteorologen wordt nu een strenge winter voorspeld. Met matige tot harde vorst vooral in het linker smaldeel. Met dooi aanvallen en ander ongemak voor de SP.

Het is simpel, de SP wordt aangeschoten wild, opgejaagd door de PvdA en CDA en de PVV. Het wordt nog leuker in de politiek. De PvdA en het CDA zullen zich zo maar niet gewonnen geven.

Gelukkig hebben we nu een regering van VVD en  CDA,  gemanaged door de PVV.

By: Drammer