zaterdag 14 januari 2012

Wilders overweegt aangifte

Partijleider van de Partij voor de Vrijheid Geert Wilders, overweegt om aangifte te doen tegen Jeroen de Lange.

Het nieuwe tweede kamerlid van de PvdA (vervanger Hans Spekman) noemde Geert Wilders een 'neo-fascist' via Twitter.


Nieuwsuur meldde gisterenavond dat de partijleider overweegt aangifte te doen van racisme, belediging, haatzaaien en wegzetten van een grote bevolkingsgroep in Nederland.

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag al bekend te kijken naar de strafbaarheid van de uitlatingen van dit nieuwe PvdA tweede kamerlid. Volgens het OM legitimeert de Lange doodslag op de meest bedreigde en strengst beveiligde politicus van de wereld en zet hij een substantieel grote bevolkingsgroep weg als misdadig. De Lange heeft er ook geen rekening mee gehouden dat door zijn Twitterbericht de DKDB de beveiliging van Wilders heeft moeten aanscherpen. Er is kans dat de kosten hiervan op de Lange worden gevorderd.

Vlucht
De Lange is intussen naar het buitenland gevlucht. Nadat Geert Wilders deze uitspraak van hem bekend maakte via Twitter reageerde @JeroendeLange naïef en/of  laconiek via een ander twitterbericht: "Dank Geert voor de aandacht laten het er binnenkort met een biertje over hebben"?  Het is duidelijk dat Jeroen dacht er heel makkelijk mee weg te kunnen komen.

Er gingen geruchten dat de Lange de PvdA fractie zou zijn uitgezet. Gisteren vertelde PvdA partijleider Job Cohen dat dit niet het geval was en dat Geert Wilders zich niet zo moest aanstellen.Voor alle duidelijkheid:

bovenstaand artikel is deels fictief gebaseerd op dit Elsevier artikel. Een soort van spiegel met betrekking tot alle ophef door het interne emailtje van PVV Statenlid Bosma over PvdA Statenlid 'uitgekotst halalvlees' Ozturk, waar de media gisteren gemiddeld 6x per uur over berichtten op radio en tv. De beledigende en haatdragende opmerking van het PvdA twee kamerlid is uiteraard 0 aandacht aan besteed. Kunnen we nog beter de selectieve verontwaardiging aantonen van de linkse kerk? U zegt het maar.