zaterdag 5 mei 2012

#CDA: Harrie for president!

Voor de race van het CDA lijsttrekkerschap staat de ene 'wereldleider' na de andere op binnen het CDA de laatste dagen.

Het laatste ongeslepen diamantje binnen de partij heet Harrie Wesselink (60 lentes jong). Het CDA heeft in ieder geval nog genoeg brandhout over om het een aantal maanden mee uit te kunnen zingen.

Prins Carnaval Harrie Wesselink is vooral bekend geworden door zijn 'poetische'  inbreng ("geen witte rook voor Geert het splijtspook") tijdens het CDA congres in 2010, toen de meerderheid van de CDA achterban liet weten VOOR de samenwerking te zijn met Geert Wilders (ondanks de massaal gemobiliseerde anti PVV-ers binnen het CDA).

Dat de media en de CDA (oud) bestuurders zich daarna alleen maar focussen op de minderheid die tegen de samenwerking was is volgens mij ook de reden waarom er van die partij niets meer overblijft.  Zo wordt deze minderheid vanzelf wel de 'meerderheid' binnen de partij, voor wat er dan nog van over blijft.

Maar er schijnt  nu weer helder licht aan de horizon! Harrie Wesselink gaat het CDA redden met zijn campagneleust: "maak jezelf gelukkig en blij trakteer jezelf op mij" LOL! ...oeps maar dan moet Harrie nog eerst wel even de o zo geroemde partijdemocratie gaan ondervinden binnen het CDA. Harrie moet vandaag eerst nog even toestemming krijgen van de selectiecommissie van het CDA, want zij bepalen wel even of Harrie mee mag doen met deze interne verkiezingen. Leuk he? Die interne partijdemocratie binnen de politieke partijen van ons land? Proest.

Harrie was gisteravond met een andere CDA kandidaat, van Toorenburg te gast bij Pauw en Witteman.

Het was weer HILARISCH!
* foto inzet: Harry Wesselink Prins Harrie de 1e, adjudant Jan 1982.

Update 7-05: Verassend! Harrie is niet door selectie heen gekomen van commissie! Heerlijk die "democratie"!