zaterdag 12 mei 2012

De regenteske leugenfabriek

Weet u het nog?  De PVV zou hebben gebroken, de 'onverlaten' wilde hun achterban en burgers van dit land niet uitleveren aan de EU dwang van mateloos knechten en bezuinigen, zonder ook maar iets aan de spilzucht en het geldstrooien van de anderen te mogen doen.

Hijgend en glimmend spurtte Pechtold naar de microfoon en eiste op hoge toon, dat de PVV met pek en veren uit het was geregeerd. Nu zouden zij, de oppositie, wel even tonen wat daadkracht zou betekenen, allen moesten over de eigen "schaduw heen springen" en aldus zou men de Brusselse harten winnen en het land worden gered.

Binnen 30 uur had men de SP en de PvdA buitenspel gezet. Juichend werd er over gedaan, dat men klaar was met de klus, glimmend van trots kakelde Pechtold dat de loper kon worden uitgerold. De nieuwe coalitie vanuit de oppositie had het land voor schade en schande gered.

Donderdag 26 April kwam de NOS met dit bericht:

"De Tweede Kamer heeft bijna drie uur gedebatteerd over het bezuinigingsakkoord dat vanmiddag werd gesloten. VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben een pakket aan maatregelen afgesproken, dat het begrotingstekort volgend jaar precies op 3 procent moet brengen". (aldus de NOS)

We leven nu alweer op 12 mei en nog steeds zijn de samenzweerders blij. Alleen is Pechtold niet meer zo vrolijk, babbelt Sapje er lustig op los, want GL schijnt alles binnen te halen en daarvan mogen de burgers de rekening betalen. Maar nog steeds roept men dat ze er sneller uit zijn dan met de PVV, alleen werkt de rekenkamer nog niet echt mee.Die rekenkamer noemde de éérste plannen broddelwerk,waar ze geen chocolade van konden maken, zelfs geen slappe thee, dus zei men tegen het manuscript nee en mocht de lente-kunduz-wandelgangen coalitie opnieuw gaan denken wie ze nu weer het vel over de neus kunnen gaan halen. Want uiteindelijk zijn het de burgers van dit land die deze waanzin gaan betalen, het EU dictaat is waar men op staat en de rekening is voor de man en vrouw in de straat.

Weet u het nog, de kakelende Pechtold die in iedere camera roeptoeterde dat ZIJ wel even binnen 30 uur een 'nieuwe begroting' konden presenteren? En het Sapje dat dapper koketteerde en de Jager van het CDA glimmend van trots, als staatsman door de gangen rende om de façade van het succes te oreren want het CDA mag blijven regeren. Alleen Rutte is stil, de premier zwijgt in alle talen, hij weet als geen ander dat straks ook zijn VVD de rekening van de kiezer krijgt gepresenteerd.

Ach 2% meer BTW, leuk voor de huizenmarkt en ook voor de zorg meer eigen bijdrage gaat men vragen, hogere huren, deskundig vermoord men de agrarische sector, alle loonwerkers en boeren mogen geen goedkope rode diesel meer gebruiken.

Ook de noeste werkers van service bedrijven mogen straks flink in de buidel tasten, want wat bedachten die slinkse gasten. Het gebruik is deels privé dus betalen ALLE werknemers met een auto van de zaak stevig mee en woon/werkverkeer mag u zelf ophoesten. Ik hoor de Grieken al proesten, langer werken en straks verkwanselen ze ook de poen van ons pensioen.

Zo maar wat grepen uit de koker van de gekken die niet willen bezuinigen op kunst en cultuur, die blijven strooien in vreemde landen met een bodemloze put, waar falende burgermeesters en andere bestuurders nog steeds met tonnen aan wachtgeld gaan lopen. Maar waar straks de burgers van dit land nauwelijks nog iets leuks voor zichzelf en hun gezin kunnen kopen, met dank aan de waan van het Brusselse dictaat waar onze parlementariërs meer belang aan hechten dan aan de eigen bevolking.De regenten liegen en bedriegen, spelen mooi weer, men roept dat het moet, maar niet zoals  Drees ooit zei; "zuinig omgaan met de belastingcenten".  Nee ze wentelen hun fouten af op de burgers van dit land. Verspilden miljarden aan steun aan hen die het met de regels niet zo nauw namen, ze redden banken en landen, maar laten de eigen burgers in een moeras van miljarden schulden letterlijk verzuipen.

Transparant noemt men zichzelf te pas en onpas, ze bedoelen matglas, open een eerlijk, ze bedoelen achterbaks,  bevlogen pikt men zonder gêne een reclame slogan van een bekend biermerk zoals; "heerlijk, helder Henk".  Ach het CDA of PvdA, GL of SP, CU of D66 en ook de VVD doen al jarenlang aan de stoelendans mee en u en ik zijn voor hen slechts stemvee en als we op die elite clubjes blijven stemmen, ach dan zijn we net lemmingen die massaal op de afgrond afrennen.


Ingezonden gastcolumn: Cor Stoker