dinsdag 11 oktober 2011

Deksel op de neus van Tofik

Links is weer eens in grote paniek! Gerd Leers heeft als CDA lid gezegd dat immigranten ook een 'verrijking' kunnen zijn voor Nederland. Helaas is deze zogenaamde verrijking door niemand concreet uit te leggen. Maargoed, de PVV is het hier niet mee eens, zoals bij iedereen bekend.

Links dacht nu een poot tussen de deur te hebben met de ijdele hoop dat de Minister van immigratie zich nu niet meer aan de afspraken met de PVV zou houden;  de immigratie in Nederland substantieel inperken.

Nadat Leers gisterenavond aan tafel bij Pauw en Witteman had uitgelegd conform de afspraken in het regeer- en gedoogaccoord met de PVV te handelen, moest de hilarische clown van Groenlinks Tofik Dibi toch wat kamervragen hierover stellen vandaag. Tofik vond het optreden van Minister Leers bij Pauw en Witteman een 'blamage'.Ik begrijp goed dat het voor Dibi een blamage is, omdat de regering zich gewoon aan de afspraken houdt met de PVV en op volle toeren door draait. Maar voor de zoveelste keer zette Tofik zichzelf weer voor schut met zijn linkse verdraaiingen en bekende holle retoriek (zie opname hieronder) :


"Tot grote vreugde van Groenlinks deed Leers afstand van de doelstellingen van de PVV"


"de PVV doet dus helemaal niets om de immigratie in te perken als puntje bij paaltje komt".


"Zie daar de nieuwe regentenpartij de PVV, die zonder blikken of blozen zijn verkiezingsbeloften verbreekt"


Het werd weer een hopeloze poging tot het framen van de PVV, maar de Groenlinks Twitterkoning(in) sloeg de plank weer overal mis. In al zijn frustraties schoffeerde Tofik de Minister ook nog. Volgens de Marokkaanse boskabouter vertelde Leers niks uit zichzelf, maar las hij teksten voor die waren opgeschreven door zijn ambtenaren (heel merkwaardig want Leers wist de vragen niet van te voren). Normaal gesproken is dit geen big deal, maar in het daglicht van het gejank over de toon van het debat, toch wel de moeite waard om aan te halen. Leers was voor de rest glashelder in dit debat (zie hieronder).

Ik begin een beetje medelijden te krijgen met Tofik Dibi. Na het Breivik faaldebat kan Dibi nu weer geen potten breken om dit kabinet en de PVV dwars te zitten. Ook jammer voor zijn eigen achterban dat hij dan middels goedkope leugens politiek probeert te drijven. Het was weer een ongelooflijke blamage Tofik!
Update 11-10:  PVV overtuigd: misverstand Leers opgelost na debat.

.