maandag 10 oktober 2011

De Arabische winter

De 'democratische revolutie' in het Midden-Oosten zou gaan bewijzen dat Wilders ongelijk heeft over de islam. Sterker nog, de Arabische lente zou weleens het einde van de PVV kunnen gaan betekenen (lol).

We zijn nu een paar maanden verder en als we nu de balans opmaken, komen we de typische Islamitische elementen tegen die telkens weer de kop opsteken: vrouwenonderdrukking, discriminatie, structureel geweld, aanslagen en andersgelovigen worden onderdrukt en afgeslacht.

Met de kennis van nu nodig ik U uit om even naar deze uitspraken te kijken, die aan het begin van de 'Arabische lente' werden opgeschreven;

"het kan net zo goed nog erger worden nu de regimes van Mubarak en Ben Ali omver zijn geworpen en het bewind van Kaddafi op instorten staat".


"De mensen die protesteerden op het Tahrirplein in Caïro zijn niet representatief voor de Egyptische bevolking. Op veel andere plekken zou worden opgeroepen tot een kalifaat, oftewel een islamitisch rijk"."Islam en democratie gaan niet samen. Dat is intrinsiek tegenstrijdig aan elkaar. Dat is zoiets als water en vuur. Dat wil niet zeggen dat moslims en democratie niet samengaan. Ik heb hier ook altijd het onderscheid gemaakt tussen de fascistische ideologie en de mensen."


Komen deze uitspraken nu van een "haatzaaier" of van een realistisch visionair? U mag het zeggen.

Naïef gansje Monique Samuel dansend op de tafel bij PenW 11-02-211