dinsdag 18 oktober 2011

Linkse kerk afbreken #PenW

De meest besproken politicus van ons land heeft de Vara voorgoed de rug toegekeerd. En dat begint ze nu een beetje op te breken bij het Vara programma Pauw en Witteman.

Presentator Paul Witteman schreef vandaag in zijn column in de Varagids, dat hij het nog steeds vreemd vind dat PVV politici weigeren aan te schuiven in zijn programma. Voor "politici" moet je eigenlijk gewoon de naam Geert Wilders lezen, want twee weken geleden zat PVV lid Hero Brinkman nog gewoon bij hun aan tafel.

Een half jaar geleden heeft Geert Wilders terecht een punt gezet achter medewerking met de publieke omroep Vara. Na de zoveelste walgelijke cartoon (kampbeul) van Soeterbroek in de Vara website Joop.nl, was de maat vol voor Wilders.

Een aantal kunstige "hoogstandjes" van deze geobsedeerde PVV malloot Soeterbroek, kunt u in de collage hieronder aanschouwen:De schreeuw vanuit het Vara kamp inclusief aanhang is vaak: "Maar dit is toch vrijheid van meningsuiting"?

Bij het horen of lezen van zo'n opmerking vraag ik mijzelf altijd af:

A.Wat is die zogenaamde 'mening' dan in deze?
B. Waarom die eindeloze hetze tegen de persoon van de meest bedreigde politicus van Europa?

Het antwoord op vraag B  kan ik wel verzinnen gezien de chronische Wilders haat, maar op vraag A heeft nog nooit iemand concreet en inhoudelijk antwoord op kunnen geven.

Geert Wilders beschouwt dit echter zelf wel als vrijheid. Hij heeft tekenaar Soeterbroek of redacteur Jole nog nooit een strobreed in de weg gelegen met het publiceren van alle haatzaai tekeningen, artikelen en columns op de gesubsidieerde website www.joop.nl . Maar mag hij er dan ook voor kiezen om deze tekeningen walgelijk te vinden? Mag hij er dan ook voor kiezen dat hij helemaal niets meer te maken wilt hebben met dat linkse Vara haatzaainest?

Joost Niemoller heeft gelijk, toen hij vanmiddag op Radio 1, naast een giechelende Sacha vertelde dat Pauw en Witteman geen schuld hebben aan de zieke tekeningen die Adriaan Soeterbroek publiceert. Maar Geert Wilders boycot ook niet louter Pauw en Witteman, maar het gehele links, fascistische Vara nest!


Spoel door naar 26min50s voor fragment over P&W

Naast alle cartoons op de Vara site, zijn er natuurlijk tal van reden op te noemen om niet meer aan te willen schuiven bij een Vara programma. Joost publiceerde vanmiddag een aantal voorbeelden van de structurele anti Wilders campagne, wat een vast item in het programma van Pauw en Witteman is geworden. Zoals het weerbericht na het Journaal altijd een vast onderdeel is, zijn ongenuanceerde haatzaai verhalen over Wilders ook altijd een vast onderdeel bij de publieke omroep.

Enne Paul Witteman,  waarom nodig je Job Cohen niet gewoon uit in jullie programma? Dan valt er nog wat te lachen! Maar dan wel eerst even alle vragen doormailen naar zijn persvoorlichter he? Goedzo.