donderdag 17 november 2011

Links grote gedoger van zwendel

Nederland speelt al jarenlang het braafste jongetje van de klas op het gebied van uitgaven aan ontwikkelingshulp.

Nu waarschijnlijk het bezuinigingspakket volgend jaar verder opgerekt moet gaan worden stelde Wilders vandaag voor om 4 miljard euro uit het ontwikkelingshulp potje te halen.

Nederland is altijd al een overdreven gulle gever aan ontwikkelingshulp geweest. Van de 22 rijke donorlanden staat Nederland altijd hoog in de top 5 van gulle gevers. De Verenigde Naties (OESO) heeft een norm opgesteld die stelt dat 0,7% van het BNP moet worden afgestaan aan ontwikkelingshulp. Nederland zit daar vaak nog boven (> 0,80%). Het huidige kabinet heeft al maatregelen ingezet onder druk van de PVV, om deze overschrijding naar beneden bij te stellen.

Van alle donorlanden zijn er slechts 4 landen die zich aan de 0,7 % norm houden (of hier nog boven zitten) Dit zijn Noorwegen, Zweden, Luxemburg en Nederland.  Alle andere rijke landen hebben zich nog nooit aan de 0,7% OESO norm gehouden en trekken niet meer dan 0,28-0,31% van hun BNP uit aan ontwikkelingshulp. Zoals u ziet is dit bijna 0,50% minder dan Nederland gemiddeld schenkt. Tussen 2006 en 2009 heeft Nederland gemiddeld 4,6 miljard uitgegeven aan ontwikkelingshulp. Dit is ongeveer 650 euro per hoofd, per werkende Nederlander op jaarbasis.

Waar dient deze ontwikkelingshulp nu eigenlijk voor? Het dient om ontwikkelingslanden te helpen zich te ontwikkelen om zodoende een hogere levensstandaard te bereiken.

Een belangrijkere vraag is: wat zijn nu de effecten van die miljarden euro's die in ontwikkelingshulp gestoken worden? Helemaal niets. Er zijn eerder negatieve effecten. Door corruptie en zwendel komt dit geld nooit op de juiste bestemming terecht.

Professor Janssen  van de Universiteit Twente beweerde in 2009, dat al het geld aan ontwikkelingshulp zelfs weggegooid geld is. Na veel hoon over zich heen hebben gekregen van de linkse Gutmenschen en Christengekkies, loofde deze professor een taart uit aan degene die met concrete voorbeelden kon komen van werkelijke effectieve hulp door ontwikkelingsgeld. Hij kon deze taart uiteindelijk zelf opeten omdat uit het linkse tranendal niet 1 iemand kwam met een concreet voorbeeld.

Ineke van Gent liet ook vanmiddag weten via Twitter dat er geen cent op ontwikkelingshulp bezuinigd mag worden (niet dat het Groenlinks schreeuwpartijtje van Ineke hier nog iets over te zeggen heeft).

Paniektweet van Ineke v. Gent

De wortels van de meeste linkse partijen zitten dan ook diep in al de ontwikkelingshulpclubjes die geld ontvangen van de overheid. Zo is de vriendin van Ineke van Gent, ex- Groenlinks kamerlid Fahrah Karimi nu alg. directeur van Oxfam Novib. Ook zo'n lekkere club, die duizenden euro's overheidsgeld doorsluisde naar het extreem links, neo-fascistische clubje van Rene Danen (één van de Wildersaanklagers): 'Nederland Bekent Kleur'

Gelukkig is Geert Wilders nu opgestaan en heeft deze discutabele geldstromen op de politieke agenda gezet. Dit tot grote frustraties van links uiteraard want zij voelen de bui alweer hangen, nu het mes ook steeds verder gaat door tal van kansloze linkse subsidies.

En als één van de 180 linkse hulporganisaties commentaar gaan geven, laten zij dan eerst eens de geboekte resultaten van hun ontwikkelingshulp bekend maken....oh wacht....

Particuliere, controleerbare initiatieven zijn hiervoor dan ook veel beter....... NEXT!