maandag 15 augustus 2011

Fortuyn reageert exclusief op vergelijking met Breivik

Het was me weer wat verleden week met de linksch gekkies op deze planeet. Marxcist, Lenin fanextreem links*, anti kapitalistische, Sloveense filosoof Slavoj Zizek piste even postuum over wijlen Pim Fortuyn (vrede zij met hem) heen in een artikel van 'The Guardian'.

Volgens Zizek was politicus Pim Fortuyn met de wijze waarop hij zijn ideologie vorm gaf, de voorganger van de massamoordenaar Anders Breivik. Na nog meer van dit soort loze semantiek, die de media rond deze gruwelijkheden in Noorwegen hebben gedomineerd, is er sinds gisteren toevallig een nog nooit eerder interview opgedoken met Pim Fortuyn. Dit schokkende interview geven de filosofen en psychologen van nu dan toch enigszins gelijk! 

Als je naar dit interview kijkt begrijp je meteen waarom deze beelden nog nooit eerder publiekelijk zijn gemaakt. Een uitspraak van Fortuyn als; "Laat ze allemaal maar lekker dood vallen" kon natuurlijk  toen al wijzen richting een massamoord op een eilandje dichtbij Noorwegen. Een gerespecteerd politicus als Paul Rossenmoller (destijds lijsttrekker van Groenlinks) werd door Fortuyn zelfs "een vervelend ventje"  genoemd. Paul was destijds zijn leven al niet zeker, en vooral niet na al die bedreigingen van alle gewelddadige rechts-extremisten in ons land toen. Maar stel je eens voor..... stel je toch eens voor dat al deze 'opruiing' van Fortuyn in dit interview, uitgezonden werd door een zender van de publieke omroep? Wat dan? Zou de 3e Wereldoorlog dan zijn uitgebroken?

Ok............................ @!#$@!%%^ cut the crap(uul)! De zieke Joop.nl modus maar weer even heel snel uit doen, want mijn maag begon zich al bijna weer om te draaien. ;-)

Wat wel waar is, is dat dit interview nog nooit eerder vertoond is. U krijgt dus de primeur via dit Blog. Dit interview werd opgenomen na het bekende 'Erasmus debat' in de Universiteit te Rotterdam.


Fortuyn had diezelfde dag zijn vader begraven en zat toen niet lekker in zijn vel. Toen de linkse elite, onder leiding van Adje Melkert en Paulus Rossenmoller, hem ook nog even in de 'extreem-rechtse' hoek probeerde te duwen werd het hem teveel en brak hij zichtbaar (koptelefoon afdoet en geen hand aan Paulus meer willen geven).

Als ik hierover terug denk geloof ik werkelijk, dat als Fortuyn het wel overleefd zou hebben in 2002 en net zoals Wilders vandaag de dag al die bagger over hem heen zou moeten krijgen, inclusief de pertinente benodigde beveiliging (onzin volgens links, is helemaal niet nodig johhhh..sigh...) dat hij allang de handdoek in de ring zou hebben gegooid.

Naar mijn mening is Geert Wilders een veel koelere kikker dan Fortuyn ooit was. Geestelijk denk ik ook veel sterker en kan zich prima beheersen (ja daar kan ik persoonlijk een voorbeeld aan nemen ;)). Wilders laat alle walgelijke aantijgingen gewoon van zijn rug afglijden, hij verstuurt af en toe een Tweetje de lucht in en heel links Nederland staat vervolgens weer op zijn kop. Wil je het in de politieke arena vol kunnen houden als politiek incorrect politicus, die gevoelige onderwerpen in het debat brengen, dan is deze keiharde persoonlijkheid een must! Ondanks dat Fortuyn natuurlijk ook veel van zijn rug af liet glijden trok Fortuyn zich zaken veel meer meer persoonlijk aan.

Maar dit is weer een totaal andere discussie (reacties hieronder deponeren)..... amateur psychologie laat ik wel aan de 'kenners' over natuurlijk. ;-)

Dit interview was trouwens ook na het bekende debat, waarna de toenmalige journalist Wouke van Scherrenburg van het programma '2Vandaag', hijgend achter Fortuyn aan rende en Fortuyn de legendarische opmerking naar haar maakte: "Mens, ga toch koken" ..ook in dit interview komt hij hierop nog terug.

Andere onderwerpen die Pim Fortuyn bespreekt zijn:

*Demonisering van links (what's new?)
*De kracht van het beeld
*Een mens die kookt
*Linkse losse flodders
*Politieke visie
*De puinhopen van Paars

Ouderwets genieten!

*  Zizek sympathiseerde  met de Tarnac Nine groepering...Wie zijn dat? Check