dinsdag 9 augustus 2011

Links extremisme versus Rechts extremisme

Naar aanleiding van de aanslagen in Noorwegen had de AIVD in Nederland een onderzoek ingesteld naar de dreiging van rechts-extremisme in Nederland.

De resultaten van dit onderzoek werden gisteren bekend gemaakt:

'De dreiging van extreem rechts en rechts-extremisme, in Nederland stelt weinig voor. Daar hebben de aanslagen in Noorwegen van afgelopen maand geen verandering in gebracht.'

Extreem rechts is in Nederland een marginaal fenomeen. Publieksmanifestaties, georganiseerd door deze subcultuur van kaalkoppies, komt steeds minder vaak voor. Voorbeelden van rechts extremistische acties die de democratische rechtsorde verstoren zijn niet te noemen. Verder dan verbaal geweld komt het dan ook niet.

Maar hoe zit het nu met het links-extremisme in Nederland? Daar werd gisteren niets over verteld door de AIVD.


Een voorbeeld van een links extremistische terreurgroepering is de AFA. Deze linkse 'Antifascisten' staan bekend voor het gebruik van geweld en intimidatie om hun gelijk af te dwingen en andersdenkenden de mond te snoeren. Wat dat betreft zou je het gedeelte 'anti' voor 'fascisten' beter als een soort van satire kunnen zien, daar zij nu juist fascistische methoden gebruiken. Dat dit fascistische links tuig de democratische rechtsorde willen verstoren is ook een feit.

Met dit soort linkse extremistische organisaties als AFA, KAFA, LAF etc heeft het verzet tegen het asiel- en vreemdelingenbeleid ook vaste voet gekregen binnen het Nederlands links activisme. Mede hierom is Pim Fortuyn vermoord, was Verdonk in haar functie van minister van immigratie haar leven niet zeker, is Wilders al jaren zijn leven niet zeker (zo zette de AFA zelfs een speciale werkgroep op die zich specifiek richt op de PVV, veel obsessieve, zieke geesten van deze organisatie manifesteren zich op sites als deze) en moet de huidige minister van immigratie en asiel Leers nu ook vrezen voor zijn leven:

* Het Links Anarchistisch Front heeft in de nacht van zaterdag 23 juli op zondag 24 juli 2011 de bouwlocatie van bouwbedrijf BAM in Oosterwolde afgebrand. Bouwbedrijf Bam werkt op schiphol aan een nieuwe uitzet gevangenis.

In de links extremistische kliek behoort natuurlijk ook het gewelddadige dierenactivisme thuis. Radicale dierenactivisten laten al jarenlang een spoor van vernieling na in verschillende Europese landen – uiteenlopend van het 'bevrijden' van nertsen, tot brandstichting, bedreigingen en intimidaties bij medewerkers van bedrijven die betrokken zijn bij dierproeven.

Kijken we naar het gebruik van geweld in heel Europa, dan springen de left-wing radicalen ook met kop en schouders uit in verhouding met right wing radicalen. Europol doet hier elke jaar opnieuw onderzoek naar:

* Aantal aanslagen per groepering, per land 2010


* Aantal veroordelingen per groepering, per land 2010


Zo ziet u maar, geweld en intimidaties komen uit de linkse hoek. De intimidaties uit de rechtse hoek zijn nietszeggend en gaan niet verder dan verbaal geweld. In Europa is het rechts extremistisch geweld ook bijna nihil.

En als je de feiten echt niet kan bevatten, dan kan je natuurlijk altijd nog je eigen werkelijkheid gaan fabriceren.

#fail!