zaterdag 13 augustus 2011

Rutte in de fout?

Links baalt ervan dat Minister Presient Rutte zwijgt, een dansje doet, urgentie mist, onzichtbaar is en geen leiderschap toont. Het zomerreces moest hiervoor dan ook voortijdig worden afgebroken.

Waarom precies? Ja hallo! Eurocrisis ...je weet zelluf! Alexander Pechtold en Job Cohen vonden het not done dat onze Minister President in alle toonaarden zweeg over deze eurocrisis. En het was natuurlijk helemaal not done dat Mark Rutte dan ook nog ongegeneerd stond te dansen op het Dance Valley festival in Spaarnwoude!


Gisteren tijdens de eerste persconferentie van de Minister President ging Mark Rutte in op deze verwijten van links. Ten eerste had Rutte helemaal niet stil gezeten tijdens de vakantie en zich wel bezig gehouden in casu de eurocrisis . Ten tweede vroeg Rutte zich af wat het effect had kunnen zijn als hij niet hierover had gezwegen. Het effect had kunnen zijn: onrust en speculaties op de economische markt. Hadden we dat gewild? Nee, elk gerenomeerd econoom is het erover eens dat dit nu juist een negatief effect zou kunnen hebben. Een facepalm voor Job Cohen en Alexander Pechtold dus!

Huilie en Huilie

Diverse media meldde gisteren ook dat Rutte zich had verontschuldigd voor een 'fout'. Maar waar verontschuldigde Mark Rutte zich nu eigenlijk voor? Er was verwarring ontstaan over het totale financiele steunpakket voor Griekenland. Het verschil tussen 109 miljard (periode tot 2014) en 159 miljard (periode tot 2020).  Alleen voor deze verwarring bood Mark zijn excuses aan. Er was echter geen rekenfout gemaakt zoals diverse media een beeld van probeerde te schetsen. 

En geen leidigerschap? Laten de eurofielen van D66 en PvdA zelf eens een keer zelf leiderschap tonen door geen paniek te zaaien met hun populistische ketelmuziek en goedkope frameshows. Wat dat betreft kunnen zij nog een hoop leren van Mark Rutte.

Dat Mark Rutte, na zijn eerste ministerraad na de vakantie een relaxed weekend moge hebben.

 PLOP

Lectori Salutem!