woensdag 31 augustus 2011

Mensen bang maken over WTCG

Job en Renske reageerden gisteren furieus op de uitgelekte plannen van het kabinet omtrent de WTCG regeling voor chronisch zieken en gehandicapten:

"Het kabinet heeft al maatregel op maatregel gestapeld en daarmee chronisch zieken en gehandicapten aan de rand van de samenleving gezet. Het kan niet waar zijn dat het kabinet daarbovenop nu ook nog eens een halvering van de tegemoetkoming stapelt en mensen zo over de rand duwt. De grens van wat deze mensen kunnen dragen, is echt al lang bereikt', aldus Cohen."

Diverse media namen dit bericht van het Algemeen Dagblad klakkeloos over:
"Het kabinet wil het budget voor chronisch zieken en gehandicapten halveren. Dat is onderdeel van de plannen voor Prinsjesdag. Ingewijden hebben berichtgeving daarover in het AD vandaag bevestigd."

De CG raad trapte er ook nog bijna in. Maar nuanceerde dit nog enigszins met de zin:  "als het waar is,.. dan... "

Iemand met een chronisch ziekte of een handicap kan maximaal 510 euro ontvangen als compensatie voor de kosten die nodig zijn voor hun ziekte of handicap. Veel schreeuwende koppen op diverse media  gisteren, dat dit "asociale kabinet" het budget zou gaan halveren. "Geert Wilders neemt Henk en Ingrid in de maling" en nog meer van dit soort blabla. Alsof een chronisch zieke of gehandicapte nu nog maar maximaal  255 euro i.p.v. 510 euro zou gaan ontvangen.

Het zal voor de linkse oppositie als een mokerslag aan moeten komen als zij weten hoe deze maatregel nu werkelijk in elkaar zit. Daar komt ie dan:

Dit kabinet laat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Deze zin had zo uit het partijprogramma van de Socialiste Partij kunnen komen of uit het 'Het moet eerlijker' cabaretprogramma van de Partij van de Arbeid..Nu concreet. De toekenning van het WTCG bijdrage is nu niet meer alleen afhankelijk van de ziekte of handicap waaraan iemand lijdt, maar nu ook aan je inkomen. Inkomensafhankelijk dus. Dat het kabinet door deze maatregel wellicht de helft aan het budget zal gaan besparen, is weer een ander verhaal/ uitleg. Maar vertel dan wel even hoe de vork echt in de steel zit in plaats van deze mensen onnodig bang te maken. Het wordt nu dus echt eerlijker Job!

Gekscherrend kwamen er veel reacties voorbij op het Internet in de trant van: "Dit laat Geertje toch niet gebeuren?" Nou dat klopt dus, want de PVV en dit kabinet laten dit linkse sprookje uiteraard niet uitkomen. Jammer Job, jammer Emile, jammer Jolande en jammer Alexander... jullie ingezette frame campagne is nu alweer teneinde gekomen.

Links populisme fails again!