woensdag 21 september 2011

De poedel van dit kabinet

Aan het begin van de Algemene Politieke Beschouwingen in de tweede kamer vandaag, zette Geert Wilders direct de toon. Voordat Job Cohen kon beginnen aan zijn verhaal verzocht Wilders de voorzitter tot een ordedebat. Volgens hem is de 'bedrijfspoedel' Cohen de 'grote gedoger' van dit kabinet. Daarom zou in plaats van Cohen, SP-leider Emile Roemer het debat moeten beginnen.

Het kon misschien kinderachtig overkomen van Geert Wilders, maar Wilders gaf hiermee wel glashelder aan hoe de vork in de steel zit met betrekking tot gedoogsteun van dit kabinet.

Als Cohen de regering in het pensioenakkoord niet had gesteund, dan was het niet door gegaan. Op veel essentiële punten (oorlog Kunduz, steun Griekenland, pensioenakkoord) waar de meerderheid van het Nederlandse volk het niet mee eens is, wordt dit kabinet door linkse partijen aan een meerderheid geholpen.

Wilders communiceert duidelijk naar de kiezer dat de impopulaire maatregelen van dit kabinet niet te wijten zijn aan de PVV, maar aan de steun van o.a. de PvdA. Het is effectief en Wilders heeft het volste recht hier op te wijzen.

Natuurlijk reageerde Cohen zuur op Wilders, die hem op alle terreinen aftroeft (zie hieronder).De aanval van Wilders op Cohen


Toen gooide Cohen het er maar snel op dat Wilders de stekker uit dit kabinet moet trekken. Hoewel Wilders dit formeel niet eens kan doen, omdat Wilders geen deel uitmaakt van dit kabinet (gedoogconstructie, altjd lastig voor links) van VVD en CDA, zullen we voor het gemak deze fictieve 'stekker' blijven hanteren hieronder.

Even aan een -wat als- scenario toetsen:  


De stekker eruit. 

Wat levert zou dit op voor de PVV in  een worst case scenario?

Een kans dat dan de PvdA aan de macht komt in een links kabinet eventueel aangevuld met de VVD. Zoals de kamermeerderheid (VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66) er nu uitziet komt die steun aan Griekenland er dan toch. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een nieuwe kamermeerheid op dit gebied er dan anders uit zal zien. Hoewel ik inschat dat de PVV flink zal gaan groeien na nieuwe verkiezingen, zal er dan nog steeds geen meerderheid zijn tegen steun van Griekenland. Over de andere gevolgen van een eventuele linkse(re) koers zoals belastingverhogingen, oprekken van uitgavenpatronen en een generaal pardon voor een nieuwe massa aan kansloze, buitenlandse parasieten, maar even buiten beschouwing gelaten.

Usio conclusio stekker eruit scenario:

PvdA regeringsinvloed van 0% naar > 0%
PVV van 100% naar < 100%

De stekker erin houden.

Wat levert dit voor de PVV op? In ieder geval het belangrijkste voor deze partij: de uitvoering van het PVV gedoogakkoord door dit kabinet. En zoals nu blijkt, een links wanhopige oppositie die geen deuk in een pakje boter kan slaan tegen het huidige kabinet en vooral tegen de PVV als gedoogpartner.

Usio conclusio stekker erin scenario:

PVV regeringsinvloed = 100%
PvdA regeringsinvloed = 0%

Hoe je het ook wendt of keert, de stelling van Cohen dat Wilders de 'stekker'  uit dit kabinet zou moet trekken is grote onzin. Voor de zoveelste keer dat de propagandamachine van de PvdA de plank mis slaat en PVV kiezers onderschat. De PvdA is allang over zijn houdbaarheidsdatum heen. En die zogenaamde 'kwetsbare' groepen van Cohen en ander links rapaille, zijn de nagel aan de doodskist van Nederland!