vrijdag 23 september 2011

Had Wilders of Samsom gelijk?

Omdat de linkse oppositie inhoudelijk geen potten konden breken bij Geert Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen, werd er in alle wanhoop naar een andere uitweg gezocht om Wilders te diskwalificeren.

Het bekende recept van links Nederland begint dan te pruttelen als ze er niet meer inhoudelijk uit komen. Dan doen zij of aangifte of gaan zij oneindig huilie huilie doen over de 'toon' van het debat. Wilders had Job Cohen een 'bedrijfspoedel' genoemd, lees hier. De verlegging van focus op de inhoud  naar de toon, is een veel gebruikte tactiek van links om hun inhoudelijke dwalingen tijdens discussies te camoufleren.

Toen Wilders gisteren tijdens het tweede termijn van het debat tegen Mark Rutte zei "doe eens normaal man" .....n.a.v. een discussie omtrent een uitspraak over de Turkse muzzelman Erdogan, begon de linkse oppositie helemaal te stuiteren! Nou, nou, nou zeg iemand een 'poedel' noemen en dan ook nog tegen de  Minister President zeggen 'doe eens normaal man' ..dit was natuurlijk een nationale ramp voor Nederland!  Voor het kabinet was het een ramp, voor het aanzien van Nederland, voor onze EU partners, voor onze export, voor het aanzien van Minister President Rutte en nog veel meer veel overtrokken reacties kwamen uit het linkse tranendal druppelen. Er zijn genoeg PVV stemmers die ook vinden dat Wilders de minister President zo niet had moeten aanspreken, maar het drama wat de linkse kerk, incluis journalisten er weer van probeerde te maken was natuurlijk een gotspe!Tijdens het tweede termijn sloeg Wilders even de deksel op de neus van deze links, selectief verontwaardigde hypocrieten (bekijk dit hier terug). Als voorbeeld noemde Wilders voormalig SP leider Marijnissen, die destijds een minister duidde als een flapdrol. Of Pechtold, die Wilders een extremist, xenofoob en racist noemde. Of Linksch politici en media, die Wilders structureel als Nazi proberen weg te zetten. Nog nooit hebben wij politici uit de linkse kerk hierover horen klagen. Wilders verwees in deze opsomming ook naar een uitspraak van Diederik Samsom (PvdA):

 "Waar was u toen PvdA-kamerlid Samsom op televisie zei dat ik het fascisme vertegenwoordig?"

Diederik rende direct naar de interruptie microfoon om te vertellen dat Wilders hem verkeerd citeerde en dat hij maar eens beter op moest gaan letten.

Op Twitter schreef @DiederikSamsom gisteren dit.

Dan gaan we maar even naar de feiten kijken. De uitzending van Pauw en Witteman uit 2009:Het is erg discutabel allemaal als je dit terug kijkt. Diederik wilt Wilders geen fascist noemen OMDAT dit een soort "scheldwoord" is geworden. Was dit een staaltje sluw-demagogisch vernuft van Diederik? Het klopt inderdaad dat Diederik Wilders persoonlijk nooit een 'fascist' had genoemd. Maar dit beweerde Wilders ook helemaal niet, Wilders zei:

 "Waar was u toen PvdA-kamerlid Samsom op televisie zei dat ik het fascisme vertegenwoordig?"

Ondanks de demoniserende leugens die Diederik verkondigde tijdens deze Pauw en Witteman uitzending, zei hij dus wel dat Wilders een aspect van het fascisme vertegenwoordigt met de PVV. Wat eigenlijk nog veel erger is, is het 'aspect' waar Samsom zich op baseerde, totale leugens/ verdraaiingen zijn.

Usio conclusio:

Wie had hier nu beter moet opletten? Geert Wilders of Diederik Samsom?

Doe toch eens normaal man!